Sugarrr
Політика конфіденційності

I. Вступ

З метою дотримання норм чинного законодавства України в повному обсязі Sugarrr вважає найважливішими своїми завданнями дотримання принципів законності, справедливості і конфіденційності при обробці персональних даних, а також забезпечення безпеки процесів їх обробки.

Ця Політика характеризується наступними ознаками: а) розроблена з метою реалізації вимог чинного законодавства України в області обробки та захисту персональних даних; б) розкриває способи і принципи обробки Sugarrr персональних даних, права та обов’язки Sugarrr при обробці персональних даних, права суб’єктів персональних даних, а також включає перелік заходів, застосовуваних Sugarrr з метою забезпечення безпеки персональних даних при їх обробці.

Sugarrr Inc («Sugarrr» або «ми») є заявленою відповідальною особою та володільцем даних відповідно до правил захисту даних. Іншими словами, Sugarrr є компанією, яка приймає рішення про мету та засоби обробки ваших персональних даних ("Дані користувача") і тому несе відповідальність за безпеку та дотримання чинного законодавства України. Ця Політика, разом із Угодою користувача, розповсюджується на використання вами застосунку «Sugarrr» («Застосунок»). «Sugarrr» залишає за собою право будь-коли змінювати Політику шляхом оновлення версії Застосунку для завантаження та скеровування користувача до нового тексту Політики.

II. Інформація про Sugarrr Inc.

Sugarrr Inc. є компанією, яка зареєстрована в штаті Делавер, США (реєстраційний номер: 320672369) та знаходиться за юридичною адресою:

Sugarrr Inc.
8 The Green
Suite #11456
Dover, DE 19901
USA

Застосунок слугує інструментом, який допомагає користувачам ефективно керувати діабетом шляхом відстеження рівня глюкози в крові, ін’єкцій інсуліну, спожитих вуглеводів, фізичної активності, сну тощо. Алгоритм упорядковує дані, обчислює тренди, знаходить закономірності. Завдяки реєстрації даних та наданої інформації щодо діабету, користувачі мають змогу розуміти залежність рівня цукру в крові від кількості та типу введеного інсуліну, кількості спожитих вуглеводів, фізичноі активності та відпочинку та керувати своїм станом здоров’я. Застосунок Sugarrr - це інструмент відстеження даних, який збирає та аналізує інформацію, пов'язану з перебігом хвороби, введену вручну або імпортовану зі сторонніх програм. Ця послуга надається на безоплатній основі і призначена для використання як є.

Компанія Sugarrr Inc володіє всіма необхідними та достатніми правами для адміністрування та надання доступу до мобільного застосунку Sugarrr у App Store.

III. Загальні положення

Ця Політика складена відповідно до нижчезазначеного переліку правових документів, що діють на дату складання та введення в дію цієї Політики:
- Конституція України;
- Рішення Конституційного Суду України №2-рп / 2012 від 20 січня 2012;
- Конвенція про захист прав людини і основних свобод;
- Закон України «Про ратифікацію Конвенції про захист осіб у зв’язку з автоматизованою обробкою персональних даних та Додаткового протоколу до Конвенції про захист осіб у зв’язку з автоматизованою обробкою персональних даних щодо органів нагляду та транскордонних потоків даних»;
- Конвенція Ради Європи №108 «Про захист осіб у зв’язку з автоматизованою обробкою персональних даних»;
- Закон України «Про захист персональних даних»;
- Типовий порядок обробки персональних даних;
- Порядок здійснення Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини контролю за додержанням законодавства про захист персональних даних;
- Порядок повідомлення Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини про обробку персональних даних, що складає особливий ризик для прав і свобод суб’єктів персональних даних, про структурний підрозділ або відповідальна особа, яка організовує роботу, пов’язану із захистом персональних даних при їх обробці, а також оприлюднення зазначеної інформації.

Ця політика конфіденційності пояснює, як ми збираємо, використовуємо, передаємо та захищаємо Ваші персональні дані та дані про здоров'я (які разом називаються "персональними даними"), коли Ви використовуєте Застосунок Sugarrr.

Дана Політика застосовується до використання всіх даних, зібраних Sugarrr під час використання Застосунку. Будь ласка, уважно прочитайте цю Політику конфіденційності та переконайтеся, що ви її розумієте. Ваша згода з Політикою конфіденційності вважається вашим першим використанням Застосунку Sugarrr. Якщо ви не приймаєте і не погоджуєтеся з цією Політикою конфіденційності, ви повинні негайно припинити використання Застосунку Sugarrr.

IV. Сфера дії політики конфіденційності

Політика конфіденційності застосовується лише до використання Sugarrr. Вона не поширюється на будь-які інші застосунки, які так чи інакше пов’язані з Sugarrr. Sugarrr не контролює, як ваші дані збираються, зберігаються або використовуються іншими ресурсами, і Sugarrr радить вам перевіряти політику конфіденційності кожного з них, перш ніж надавати їм будь-які дані.

V. Порядок збору персональних даних

Звертаємо Вашу увагу, що інформація не збирається Застосунком самостійно, а вноситься Користувачем вручну або автоматично зчитується зі сторонніх сервісів, на власний розсуд та під особисту відповідальність. Наприклад, за згодою Користувача Sugarrr може імпортувати в Застосунок Персональні дані про ваше здоров'я та діяльність зі сторонніх сервісів, таких як Apple HealthKit. Інформація, яку збирає Sugarrr, залежить від того, яку інформацію ви надали в цих програмах і на пристроях, а також від ваших налаштувань конфіденційності для обміну такою інформацією в цих застосунках.

За бажанням ви можете активувати синхронізацію між Sugarrr та застосунком Здоровʼя (Health), іншими підключеними службами, що дозволяють обмінюватися даними між Sugarrr та іншими застосунками для здоров'я. Ця синхронізація відбувається лише в тому випадку, якщо ви активуєте це в налаштуваннях і оберете дані, якими бажаєте обмінюватися.

Sugarrr буде обробляти будь-яку таку інформацію третіх сторін відповідно до цієї Політики конфіденційності. Також збір персональних даних можливий під час звернення до служби підтримки Sugarrr.

VI. Персональні дані, що можуть бути надані Користувачем

Персональні дані – це інформація, за якою вас можна ідентифікувати напряму або опосередковано. Таким чином, сюди не відноситься жодна інформація, яка не містить даних про вашу особу, наприклад знеособлена інформація.

Оскільки пропозиція Sugarrr спрямована виключно на людей з діабетом, використання вами продуктів Sugarrr, як правило, вже надає інформацію про стан вашого здоров'я. Тому Sugarrr обробляє Дані користувача лише як дані про стан здоров'я з вашої згоди. Застосунок Sugarrr не збирає жодних персональних даних без Вашого дозволу. Користування застосунком не потребує створення облікового запису, Ви самостійно вирішуєте яку інформацію про себе надавати.

Будь-які дані користувача, які збираються та обробляються під час використання вами послуг Sugarrr, за бажанням надаються вами під час використання Застосунку. Нижче перераховані дані, які користувач може надавати, та цілі їх збору.

Медичні дані, пов'язані зі здоров'ям:

Рівень цукру в крові та час події, кількість введеного інсуліну та час події, кількість спожитих вуглеводів та час події, початок та тривалість сну, початок та тривалість фізичних вправ, тип діабету, початок використання та назва інсуліну, цільові показники контролю за діабетом межа гіперглікемії, межа гіпоглікемії, час в діапазоні, час в гіпоглікемії, показник контролю цукру, нормальний цукор.

Sugarrr обробляє лише Дані користувача, які ви активно та добровільно надаєте Sugarrr. Однак введення запитуваних даних користувача є обов'язковою умовою для всебічного використання послуг Sugarrr. Якщо ви не введете необов'язкові дані, пов'язана з цим функціональність Застосунку може бути обмеженою.

Вказані вище персональні дані користувачів мобільного Застосунку, зберігаються на мобільному телефоні користувача, не вивантажуються з Застосунку на сторонні сервери, за виключенням даних щодо назви інсуліну, обраного користувачем та дати здійснення відповідного вибору (надалі по тексту - «Дані щодо інсуліну»). Метою зберігання Даних щодо інсуліну є вдосконалення Sugarrr, нові можливості якого будуть доступні в оновлених версіях Застосунку.

Під час видалення Застосунку, визначені в цьому пункті персональні дані, окрім даних щодо інсуліну, будуть видалені без можливості їх відновлення.

Дані, отримані під час опитувань:

З метою контролю надання та поліпшення якості послуг, проведення статистичних, аналітичних та інших досліджень використання Застосунку, опитувань Користувачів, створення нових можливостей та функцій, Sugarrr може збирати персональні дані, які надаються Користувачами в добровільному порядку, зокрема: прізвище, ім’я, номер телефону, адресу електронної пошти, вік, тип діабету та відповіді щодо досвіду користування Застосунком.

В даній частині, ми завжди будемо дотримуватися балансу між власними інтересами та захистом Ваших персональних даних, з превалюванням останнього.

Після завершення дослідження, зібрані для цієї мети дані знеособлюються та зберігаються Компанією безстроково з метою оцінки якості еволюції продукту. Після проведення знеособлення даних, останні не є персональними даними.

Дані, отримані через канали підтримки Sugarrr:

Послуги також включають підтримку клієнтів, де ви можете надіслати інформацію про проблему, з якою ви зіткнулися при використанні сервісу. Незалежно від того, чи звертаєтесь до служби підтримки користувачів Застосунку, безпосередньо спілкуєтеся з одним із представників Sugarrr або іншим чином взаємодієте з командою підтримки, вас попросять надати контактну інформацію, короткий зміст проблеми, з якою ви зіткнулися, і будь-яку іншу документацію, скріншоти або інформацію, яка може бути корисною у вирішенні проблеми. Працівники, які отримали доступ до ваших персональних даних, обов’язково надали письмове зобов’язання про нерозголошення відповідних даних, які їм було довірено або які стали їм відомі у зв’язку з виконанням професійних чи посадових обов’язків.

Наприклад, ваша електронна адреса може використовуватись для зв'язку з вами, якщо це потрібно для підтримки або усунення несправностей Sugarrr. Інформація та персональні дані, якими ви хочете поділитися з службою підтримки користувачів Sugarrr, є виключно вашим рішенням, і Sugarrr ніколи не буде вимагати будь-яких персональних даних, які не є необхідними для надання вам інформації або підтримки, яку ви запитуєте. Електронна пошта може знадобитися для зв'язку з вами з метою надання вам важливих порад щодо безпеки, а також допомогу, пов'язану з використанням Застосунку.

Якщо ви надасте відгук щодо Застосунку або зв'яжетеся з Sugarrr електронною поштою, Sugarrr отримає ваше ім'я та адресу електронної пошти, а також будь-який інший вміст, включений в електронний лист, для того, щоб надіслати вам відповідь. Ці персональні дані автоматично зберігаються поштовим сервісом, та не будуть використовуватися з іншою метою, окрім надання технічної підтримки.

Дані, отримані за допомогою аналітичних інструментів:

Sugarrr постійно аналізує, розробляє, тестує та вдосконалює продукт, щоб гарантувати, що контент Sugarrr приносить користь користувачам найбільш ефективним способом. Щоб досягти цього, Sugarrr проводить тести на використання та безпеку, а отримані знання включаються у вдосконалені нові версії наших продуктів. Ці покращення також надаються вам за допомогою регулярних оновлень Застосунку.

Коли ви встановлюєте та використовуєте Застосунок, Sugarrr також збирає інформацію про пристрій, який ви використовуєте, і генерує звіти про аварійне завершення роботи та помилки, якщо це необхідно для усунення несправностей і визначення обставин потенційної проблеми.

Sugarrr використовує персональні дані, які збирає від Вас за допомогою інтегрованих інструментів статистики даних у Застосунку, щоб краще зрозуміти та проаналізувати користувачів Sugarrr, включаючи формування зведеної статистики про використання Застосунку. Потім ця інформація може бути використана для адаптації вмісту Застосунку та забезпечення кращого користувацького досвіду для користувачів Sugarrr. Щоб зробити Sugarrr більш корисним для вас (наприклад, виправлення помилок), Застосунок збирає від вас наступну інформацію:
- вікова категорія;
- стать;
- інтереси користувача;
- версія застосунку;
- інформація про пристрій - бренд, модель;
- інформація про операційну систему та її версію, платформу;
- мова;
- країна, регіон, континент.

Дані про використання зберігаються протягом 60 календарних днів, за винятком випадків, коли ці дані використовуються для посилення безпеки або для покращення функціональності нашого Застосунку, або Sugarrr юридично зобов'язаний зберігати ці дані протягом більш тривалих періодів часу.

Ми використовуємо та обробляємо Ваші персональні дані тільки з метою досягнення вищевказаних цілей та в об’ємі, що необхідний для досягнення вищевказаних цілей.

VII. Порядок передачі персональних даних

Ваша інформація, включаючи Персональні дані, обробляється компанією, офіс якої знаходиться в штаті Делавер. Це означає, що ця інформація може передаватися та зберігатися на серверах, розташованих за межами вашої країни, де закони про захист даних можуть відрізнятися від законів вашої юрисдикції. Ваша згода з цією Політикою конфіденційності з подальшим наданням такої інформації є Вашою згодою на цю передачу. Sugarrr вживатиме всіх розумно необхідних заходів для забезпечення безпечного поводження з Вашими даними та відповідно до цієї Політики конфіденційності, і жодна передача Ваших Персональних даних не відбуватиметься до організації чи країни, якщо немає належного контролю, включаючи безпеку Ваших даних та іншої особистої інформації.

Sugarrr може передавати ваші персональні дані наступним третім особам:

Аналітика

Sugarrr використовує сторонні інструменти аналітики - Google Analytics, щоб вимірювати трафік і тенденції використання Застосунку. Sugarrr може використовувати інформацію, отриману від Google Analytics, лише для налаштування та персоналізації Застосунку для статистичних цілей та аналітики.

Для передачі бізнесу

Sugarrr може ділитися або передавати Вашу особисту інформацію у зв'язку з або під час переговорів про будь-яке злиття, продаж активів Компанії, фінансування або придбання всього або частини Sugarrr іншій компанії.

Правоохоронним органам

За певних обставин Sugarrr може бути зобов'язаний розкрити Ваші Персональні дані, якщо цього вимагає закон або у відповідь на обґрунтовані запити державних органів (наприклад, суду або державного органу).

Інші законодавчі вимоги

Sugarrr може розкривати Ваші Персональні дані, добросовісно вважаючи, що такі дії необхідні для:
- виконання юридичного зобов'язання;
- захисту права або власності Sugarrr;
- запобігання або розслідування можливих правопорушень у зв'язку з використанням сервісу;
- захисту особистої безпеки користувачів Додатку або громадськості;
- захисту від юридичної відповідальності.

VIII. Безпека персональних даних

Sugarrr використовує адміністративні, технічні та фізичні заходи безпеки, щоб допомогти захистити вашу особисту інформацію. Sugarrr використовує наступні заходи інформаційної безпеки для захисту ваших персональних даних:
- шифрування персональних даних під час транспортування та зберігання;
- сканування вразливостей системи та тестування на проникнення;
- захист цілісності даних;
- організаційно-правові заходи;
- регулярна оцінка впливу на захист даних.

Безпека Ваших Персональних Даних важлива для Sugarrr, однак майте на увазі, що Sugarrr не може повністю усунути ризики безпеки, пов'язані зі зберіганням і передачею ваших персональних даних. Тому Sugarrr закликає вас також вжити всіх запобіжних заходів для захисту ваших персональних даних, коли ви перебуваєте в Інтернеті або використовуєте Застосунок. Ви маєте використовувати засоби задля запобігання несанкціонованому доступу до ваших даних, задля захисту створених вами інформаційних матеріалів і, найважливіше, задля вашого захисту та безпеки як користувача. За можливості намагайтеся обмежити доступ до вашого пристрою та Застосунку. Закривайте Застосунок, якщо ви ним не користуєтесь.

За винятком випадків, передбачених цією політикою конфіденційності, Sugarrr не буде передавати будь-які ваші персональні дані третім особам.

Sugarrr гарантує, що не буде продавати або здавати в оренду ваші персональні дані третім особам.

Ваші дані користувача зберігаються виключно на вашому пристрої. Знеособлені дані щодо назви інсуліну, котрий використовує Користувач, зберігаються на сервері, що розташовано в штаті Айова, США.

IX. Конфіденційність дітей

Застосунок може використовуватися для неповнолітніх відповідно до цільового використання. Однак, обробка таких персональних даних, є законною лише в тому випадку і в тій мірі, в якій згода була отримана батьком / опікуном та через нього. В іншому випадку користування Sugarrr заборонено.

Дані, що можуть бути збережені з мобільного застосунку на пристрій користувача, розміщуються в сховищі на особистому мобільному пристрої користувача, доступ до якого здійснюється виключно за дозволом користувача.

X. Права Користувача

Як суб’єкт персональних даних Ви наділені цілим комплексом прав згідно Закону України «Про захист персональних даних», а саме:

1) знати про джерела збирання, місцезнаходження своїх персональних даних, мету їх обробки, місцезнаходження або місце проживання (перебування) володільця чи розпорядника персональних даних або дати відповідне доручення щодо отримання цієї інформації уповноваженим ним особам, крім випадків, встановлених законом;

2) отримувати інформацію про умови надання доступу до персональних даних, зокрема інформацію про третіх осіб, яким передаються його персональні дані;

3) на доступ до своїх персональних даних;

4) отримувати не пізніш як за тридцять календарних днів з дня надходження запиту, крім випадків, передбачених законом, відповідь про те, чи обробляються його персональні дані, а також отримувати зміст таких персональних даних;

5) пред’являти вмотивовану вимогу володільцю персональних даних із запереченням проти обробки своїх персональних даних;

6) пред’являти вмотивовану вимогу щодо зміни або знищення своїх персональних даних будь-яким володільцем та розпорядником персональних даних, якщо ці дані обробляються незаконно чи є недостовірними;

7) на захист своїх персональних даних від незаконної обробки та випадкової втрати, знищення, пошкодження у зв’язку з умисним приховуванням, ненаданням чи несвоєчасним їх наданням, а також на захист від надання відомостей, що є недостовірними чи ганьблять честь, гідність та ділову репутацію фізичної особи;

8) звертатися із скаргами на обробку своїх персональних даних до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини або до суду;

9) застосовувати засоби правового захисту в разі порушення законодавства про захист персональних даних;

10) знати механізм автоматичної обробки персональних даних;

11) на захист від автоматизованого рішення, яке має для нього правові наслідки.

Для реалізації своїх прав, Ви можете звернутися до Sugarrr за наступною електронною адресою: support@sugarrr.io

XI. Прикінцеві положення

До цієї Політики періодично та без попереднього повідомлення користувача про таке можуть вноситись зміни та доповнення, у тому числі, у зв’язку зі змінами законодавчих вимог.

У випадку внесення істотних змін до цієї Політики Sugarrr повідомить про це у Застосунку. Якщо Ви не відмовитеся від їх прийняття в письмовій формі, це означатиме, що Ви погоджуєтеся з відповідними змінами Політики.

Просимо час від часу переглядати Політику для того, щоб бути в курсі будь-яких змін або доповнень.

Датою набрання чинності нової редакції повідомлення про обробку персональних даних є дата їх оприлюднення . У випадку неприйняття (непогодження) такої нової редакції просимо Вас припинити використання Sugarrr.